Battlefield 4 Admin Documentation

General Support & Discussion related to the Battlefield Series including Hardline, BF4, BF3 BF2142 Ranked & Unranked, BF2 Ranked & unranked, BF1942 & BF:Vietnam.
marshall_lp83
GameServers.com Forum Newb
Posts: 4
Joined: Wed Nov 06, 2013 3:25 pm

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by marshall_lp83 » Thu Nov 07, 2013 6:46 pm

Newfr wrote:
marshall_lp83 wrote:Hi All.
I have a question. Can I set up my BattleFiled 4 server with Procon Frostbite layer?
Thanks for your answer.
Gyula
Ofc you can. You can do it by yourself (you'll need a PC up and running 24/7) or you can order procon server hosting from GS (that will cost you 2$ for a month).
So when I order a server from the GameServers.com I need order a procon server too? Sorry for the question, but this will be the first time that I order a service like this.

Newfr
No Longer a Newb
Posts: 94
Joined: Sat Oct 26, 2013 7:02 am

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by Newfr » Sat Nov 09, 2013 1:57 am

marshall_lp83 wrote:So when I order a server from the GameServers.com I need order a procon server too? Sorry for the question, but this will be the first time that I order a service like this.
Well, that is up too you. Renting ProCon from GS isn't the only option as i said, but i believe that is a way less hassle than other options. That's why most of us (if not all) here did so.
Image

marshall_lp83
GameServers.com Forum Newb
Posts: 4
Joined: Wed Nov 06, 2013 3:25 pm

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by marshall_lp83 » Sat Nov 09, 2013 8:51 am

Newfr wrote:
marshall_lp83 wrote:So when I order a server from the GameServers.com I need order a procon server too? Sorry for the question, but this will be the first time that I order a service like this.
Well, that is up too you. Renting ProCon from GS isn't the only option as i said, but i believe that is a way less hassle than other options. That's why most of us (if not all) here did so.
Thanks for your answer! :)

Have a nice day!

xcite
GameServers.com Forum Newb
Posts: 1
Joined: Sat Nov 05, 2011 7:58 am

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by xcite » Sat Nov 09, 2013 9:42 am

Hello guys!

Does Gameservers provides their customers with constant link to latest BF4 Server Documents ?
I'm very tired to openning new Support Ticket to request latest docs after each Server Patch Release...
Maybe you will make a closed new topic in "Battlefield Series" and make it as "announcmenets"
to be on the top of page ?! And post there only links with latest server docs without any discussions from users ?

Thank in advance...

Outcasst
GameServers.com Forum Newb
Posts: 4
Joined: Mon Oct 28, 2013 7:23 pm

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by Outcasst » Sat Nov 09, 2013 2:20 pm

Hi,

MP_TheDish doesn't show up in my rotation. This is my current maplist.txt:

MP_Abandoned ConquestSmall0 1
MP_Damage ConquestSmall0 1
MP_Flooded ConquestSmall0 1
MP_Journey ConquestSmall0 1
MP_Naval ConquestSmall0 1
MP_Prison ConquestSmall0 1
MP_Resort ConquestSmall0 1
MP_Siege ConquestSmall0 1
MP_TheDish ConquestSmall0 1
MP_Tremors ConquestSmall0 1

Vanguards
GameServers.com Forum Newb
Posts: 8
Joined: Tue Nov 12, 2013 10:05 pm

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by Vanguards » Thu Nov 14, 2013 2:38 pm

Awesome info, thanks!
Image

B-Luck
No Longer a Newb
Posts: 10
Joined: Thu Nov 21, 2013 10:12 am

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by B-Luck » Thu Nov 21, 2013 10:17 am

Can I start the Round .. when I have one player or two ... Instead of 4 player

SirHunter
GameServers.com Forum Newb
Posts: 2
Joined: Sun Nov 24, 2013 11:28 pm

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by SirHunter » Sun Nov 24, 2013 11:37 pm

B-Luck wrote:Can I start the Round .. when I have one player or two ... Instead of 4 player
You use to be able to start a round with 1 or 2 players, but I think they changed the minimum to 4 players. That's if you're using an Official or Ranked server. Unranked and Private servers can still be set to 1 or 2 player minimum round start.

Just type vars.roundStartPlayerCount 1

SirHunter
GameServers.com Forum Newb
Posts: 2
Joined: Sun Nov 24, 2013 11:28 pm

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by SirHunter » Sun Nov 24, 2013 11:44 pm

superdeath wrote:how do i setup random map cycle with Oblit n Rush?

current map list, hope there's a easier way then manually randomizing the game mode.

Levels/MP/MP_Abandoned/MP_Abandoned RushLarge0 1
Levels/MP/MP_Abandoned/MP_Abandoned Obliteration 1
Levels/MP/MP_Damage/MP_Damage RushLarge0 1
Levels/MP/MP_Damage/MP_Damage Obliteration 1
Levels/MP/MP_Flooded/MP_Flooded RushLarge0 1
Levels/MP/MP_Flooded/MP_Flooded Obliteration 1
Levels/MP/MP_Journey/MP_Journey RushLarge0 1
Levels/MP/MP_Journey/MP_Journey Obliteration 1
Levels/MP/MP_Naval/MP_Naval RushLarge0 1
Levels/MP/MP_Naval/MP_Naval Obliteration 1
Levels/MP/MP_Prison/MP_Prison RushLarge0 1
Levels/MP/MP_Prison/MP_Prison Obliteration 1
Levels/MP/MP_Resort/MP_Resort RushLarge0 1
Levels/MP/MP_Resort/MP_Resort Obliteration 1
Levels/MP/MP_Siege/MP_Siege RushLarge0 1
Levels/MP/MP_Siege/MP_Siege Obliteration 1
Levels/MP/MP_TheDish/MP_TheDish RushLarge0 1
Levels/MP/MP_TheDish/MP_TheDish Obliteration 1
Levels/MP/MP_Tremors/MP_Tremors RushLarge0 1
Levels/MP/MP_Tremors/MP_Tremors Obliteration 1

can vars.idleTimeout "300" be removed or do i have to set it higher so players don't get kicked for being idle?
setting vars.idleTimeout seems to caps at 375 and lowest is 225

used vars.idleTimeout "" and vars.idleTimeout "500"

did some reading and setting vars.idleTimeout "0" disables it < didnt work defaults to lowest value
I would also like to know if there's a way to automatically randomize the maps/game modes

gabrielhentz
GameServers.com Forum Newb
Posts: 2
Joined: Mon Nov 25, 2013 3:12 pm

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by gabrielhentz » Mon Nov 25, 2013 4:42 pm

someone has to and the configuration pro domination?

mtxrooster
No Longer a Newb
Posts: 93
Joined: Tue Feb 26, 2008 11:34 am

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by mtxrooster » Thu Nov 28, 2013 6:35 pm

FYI - Server Documentation has been updated for R12: http://battlelog.battlefield.com/bf4/ne ... erver-docs

Dirk_N_It
GameServers.com Forum Newb
Posts: 5
Joined: Wed Sep 03, 2008 4:25 pm

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by Dirk_N_It » Mon Dec 02, 2013 12:20 pm

What are the new map names for China Rising?

ColonelSeven
No Longer a Newb
Posts: 14
Joined: Thu Nov 14, 2013 6:43 am

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by ColonelSeven » Mon Dec 02, 2013 3:54 pm

Example:
#Silk Road
XP1_001 ConquestLarge0 1
#Altai Range
XP1_002 ConquestLarge0 1
#Guilin Peaks
XP1_003 ConquestLarge0 1
#Dragon Pass
XP1_004 ConquestLarge0 1

Dirk_N_It
GameServers.com Forum Newb
Posts: 5
Joined: Wed Sep 03, 2008 4:25 pm

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by Dirk_N_It » Mon Dec 02, 2013 5:55 pm

ColonelSeven wrote:Example:
#Silk Road
XP1_001 ConquestLarge0 1
#Altai Range
XP1_002 ConquestLarge0 1
#Guilin Peaks
XP1_003 ConquestLarge0 1
#Dragon Pass
XP1_004 ConquestLarge0 1
Thanks, I looked all over the forums & found nothing created a support ticket & still no reply... Think I'm done with Game Servers!

[gs] devicenull
Frag. Not post.
Posts: 2507
Joined: Tue Dec 18, 2007 1:12 am

Re: Battlefield 4 Admin Documentation

Post by [gs] devicenull » Mon Dec 02, 2013 5:59 pm

Dirk_N_It wrote:
ColonelSeven wrote:Example:
#Silk Road
XP1_001 ConquestLarge0 1
#Altai Range
XP1_002 ConquestLarge0 1
#Guilin Peaks
XP1_003 ConquestLarge0 1
#Dragon Pass
XP1_004 ConquestLarge0 1
Thanks, I looked all over the forums & found nothing created a support ticket & still no reply... Think I'm done with Game Servers!
We're still waiting on both the updated documentation and permission to release it from DICE :/
Image

Post Reply