Battlfield 3 Admin - (R11)Gameservers.com Official BF3 Guide

General Support & Discussion related to the Battlefield Series including Hardline, BF4, BF3 BF2142 Ranked & Unranked, BF2 Ranked & unranked, BF1942 & BF:Vietnam.
airsofteventsnl
GameServers.com Forum Newb
Posts: 2
Joined: Sat Nov 26, 2011 12:31 pm

Re: Battlfield 3 Admin - Gameservers.com Official BF3 Guide

Post by airsofteventsnl » Sat Nov 26, 2011 3:38 pm

BF3cc is not working well, it's not saving all changes. Looks good, but works horrible... Procon Frostbite is much beter!

PITTBULL-DoW-
No Longer a Newb
Posts: 56
Joined: Thu Dec 01, 2011 12:29 pm
Location: Alabama
Contact:

Re: Battlfield 3 Admin - Gameservers.com Official BF3 Guide

Post by PITTBULL-DoW- » Thu Dec 01, 2011 12:35 pm

good info thanks
Image
Image

Bambalotta
GameServers.com Forum Newb
Posts: 9
Joined: Wed Oct 26, 2011 2:15 am

Re: Battlfield 3 Admin - Gameservers.com Official BF3 Guide

Post by Bambalotta » Thu Dec 01, 2011 5:27 pm

Anyone know if it is possible to set tickets per game type on a mix server? I have a Rush/Conquest mix that I want to set conquest at 1000 tickets and rush at 200

Bambalotta
GameServers.com Forum Newb
Posts: 9
Joined: Wed Oct 26, 2011 2:15 am

Re: Battlfield 3 Admin - Gameservers.com Official BF3 Guide

Post by Bambalotta » Fri Dec 02, 2011 4:51 am

I also need to know how to make the tickets uniform across all maps. I have my game mode modifier at 285% and on metro its 997 tickets, on seine xing and grand bazaar its over 1100. What to do?

Kollo
Click my affiliate link
Posts: 324
Joined: Thu Mar 25, 2010 8:53 am
Location: Germany, Münster
Contact:

Re: Battlfield 3 Admin - Gameservers.com Official BF3 Guide

Post by Kollo » Fri Dec 02, 2011 6:53 am

Hi.
Bambalotta wrote:What to do?
Wait until there is a plugin for Procon what does that for you. I know there is one in development.
Unfortunately BF3 does not support level based vars like BC2 does.

Greets
Phil.

Bambalotta
GameServers.com Forum Newb
Posts: 9
Joined: Wed Oct 26, 2011 2:15 am

Re: Battlfield 3 Admin - Gameservers.com Official BF3 Guide

Post by Bambalotta » Fri Dec 02, 2011 8:15 pm

is it possible to change the gamemodecounter without restarting the server?

PhaxeNor
No Longer a Newb
Posts: 125
Joined: Tue Oct 11, 2011 4:21 am

Re: Battlfield 3 Admin - Gameservers.com Official BF3 Guide

Post by PhaxeNor » Fri Dec 02, 2011 11:35 pm

Bambalotta wrote:is it possible to change the gamemodecounter without restarting the server?
Yes, but it will only change on map/round change.
And as far as I know, Procon doesn't support this command yet, but BF3cc/rconNET does
Image
Image
Image
Image

Kollo
Click my affiliate link
Posts: 324
Joined: Thu Mar 25, 2010 8:53 am
Location: Germany, Münster
Contact:

Re: Battlfield 3 Admin - Gameservers.com Official BF3 Guide

Post by Kollo » Sat Dec 03, 2011 12:50 pm

Hi.
PhaxeNor wrote: And as far as I know, Procon doesn't support this command yet, but BF3cc/rconNET does
Since the last update Procon v1.1.2.0 provides a gui based way to set a value for this var. It can be found under server settings -> gameplay.

Greets
Phil.

PhaxeNor
No Longer a Newb
Posts: 125
Joined: Tue Oct 11, 2011 4:21 am

Re: Battlfield 3 Admin - Gameservers.com Official BF3 Guide

Post by PhaxeNor » Sat Dec 03, 2011 1:21 pm

Oh yea, didn't think of that. Only know that doing it from the console send back Readonly (at least it did)

Well good to know at least :)
Image
Image
Image
Image

Malolan
GameServers.com Forum Newb
Posts: 2
Joined: Sun Aug 28, 2011 4:26 am

Re: Battlfield 3 Admin - (R11)Gameservers.com Official BF3 G

Post by Malolan » Wed Dec 07, 2011 1:36 pm

Hello,
please one can copy / past the original post about the startup.txt ? I have lost infantry settings. I just save hardcore mode :(

HARCORE
======
vars.3dSpotting false
vars.3pCam false
vars.autoBalance true
vars.bulletDamage 100
vars.friendlyFire true
vars.hud false
vars.killCam false
vars.miniMap true
vars.miniMapSpotting true
vars.nameTag false
vars.onlySquadLeaderSpawn true
vars.playerManDownTime 100
vars.playerRespawnTime 100
vars.regenerateHealth false
vars.soldierHealth 60
vars.vehicleSpawnAllowed true

NORMAL
======
????????

INF ONLY
======
????????

QUICK MATCH
=========
???????????


Please don't post use procon, google, etc.. I not speak english and i not understand for what the original post is edited after R11 ... I just need settings for backup. Thanks :)
Malolan


En français :
j'ai oublié de sauver les textes. Je désire avoir les versions compacts. En plus Procon bug, quand on change en pleine partie (exemple : normal - > hardcore, le viseur qui reste au milieu de l'écran). Bref, je n'arrive pas à avoir exactement ce que je veux. J'ai bien essayé de mettre un settings, mais le serveur n'est pas "pur" et passe en custom dans Battlelog :( bref la config rendais bien service mais ils ont édité le post et il y a plus rien. Et oui, j'ai pas été malin de sauver :p

Kollo
Click my affiliate link
Posts: 324
Joined: Thu Mar 25, 2010 8:53 am
Location: Germany, Münster
Contact:

Re: Battlfield 3 Admin - (R11)Gameservers.com Official BF3 G

Post by Kollo » Wed Dec 07, 2011 2:13 pm

Hi.

Take a look at the documentation "BF3 PC Server Administration.pdf" page 11 (Server Browser).
http://static.cdn.ea.com/dice/u/f/bfbc2 ... trator.zip

Greets
Phil.

Malolan
GameServers.com Forum Newb
Posts: 2
Joined: Sun Aug 28, 2011 4:26 am

Re: Battlfield 3 Admin - (R11)Gameservers.com Official BF3 G

Post by Malolan » Wed Dec 07, 2011 2:28 pm

I not speak English, but I understand and i want say to you : A BIG THANKS !
Malolan

mattgreengc
GameServers.com Forum Newb
Posts: 1
Joined: Thu Dec 22, 2011 7:06 am

Re: Battlfield 3 Admin - (R11)Gameservers.com Official BF3 G

Post by mattgreengc » Thu Dec 22, 2011 7:08 am

hey guys. im a noob at these serve things. had a read through the documentation, cant workout what i have to do to get my new server showing up in the auto match section in battleog and show up at all. i can only seem to find it when i search its name? thanks everyone

oh an how do i do a 1v1 start for TDM? :D

MasterShrive
No Longer a Newb
Posts: 28
Joined: Thu Nov 11, 2010 5:11 am

Re: Battlfield 3 Admin - (R11)Gameservers.com Official BF3 G

Post by MasterShrive » Mon Dec 26, 2011 9:23 pm

A couple of questions (and sorry if they have been answered already).

Firstly, is there a way to ban specific weapons and attachments, or is there nothing like that yet for the server configs?

Secondly, I noticed reserved slots is now mentioned. However, in the control panel there's no reserve slot list. Am I missing something there?

PhaxeNor
No Longer a Newb
Posts: 125
Joined: Tue Oct 11, 2011 4:21 am

Re: Battlfield 3 Admin - (R11)Gameservers.com Official BF3 G

Post by PhaxeNor » Tue Dec 27, 2011 5:35 am

MasterShrive wrote:Firstly, is there a way to ban specific weapons and attachments, or is there nothing like that yet for the server configs?
Closest you will get here is with Procon Rulz or similar http://www.phogue.net/forumvb/showthrea ... in-actions
MasterShrive wrote:Secondly, I noticed reserved slots is now mentioned. However, in the control panel there's no reserve slot list. Am I missing something there?
Reserved slots isn't working yet (R-16)
Image
Image
Image
Image

Post Reply