Bad Company 2 Frequently Asked Questions

General Support & Discussion related to the Battlefield Series including Hardline, BF4, BF3 BF2142 Ranked & Unranked, BF2 Ranked & unranked, BF1942 & BF:Vietnam.
[gs] quon
GameServers Officer
Posts: 3215
Joined: Sat Dec 27, 2003 7:08 am
Contact:

Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by [gs] quon » Tue Mar 02, 2010 1:13 pm

We will be updating our FAQ system with answers to common and not so common questions.

The direct link to the BC2 section is located here:

http://faq.gameservers.com/index.php?action=show&cat=22

Answers to the following questions are up:

How am I supposed to modify my ini files? / How can I access my FTP?
(121 views)
How do I edit the map list?
(102 views)
Can I use BC2CC with my server?
(100 views)
What are the 'Command Port' (aka rcon port) and Event Port' for BC2CC?
(99 views)
More Administration help!
(89 views)
What is my rcon password for the server and will I be able to customize that?
(88 views)
How do i join my server as admin in game also?
(72 views)
What admin tools can i use for my server?
(59 views)
Where do i get the names of the maps and the game modes?
(47 views)
My server is not showing up on master server list.
(33 views)
My server is showing as the incorrect number of players in game.
(30 views)
What commands can I use via rcon?
(18 views)
Why doesn't HLSW show my server as running?
(5 views)
How to I set hardcore mode?
(3 views)
My server is running an incorrect number of players!

ShawnMGS
No Longer a Newb
Posts: 50
Joined: Tue Mar 02, 2010 11:36 am

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by ShawnMGS » Tue Mar 02, 2010 1:18 pm

Excellent!

Though the startup.txt file option in our server config page does not bring up a text box with witch to enter/edit anything.
Image

ibchillin
GameServers.com Forum Newb
Posts: 1
Joined: Tue Mar 02, 2010 12:53 pm

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by ibchillin » Tue Mar 02, 2010 1:44 pm

Thanks!
Image

gary231178
No Longer a Newb
Posts: 23
Joined: Sat Apr 12, 2008 6:34 am

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by gary231178 » Tue Mar 02, 2010 1:56 pm

I have purchased a UK server, and although the server says its online,it says server down, is this because the game is not yet released in the UK? and also i get no drop down options in my startup.txt file to make changes to hardcore modes etc.

Thankyou.

Gary

Image

[gs] quon
GameServers Officer
Posts: 3215
Joined: Sat Dec 27, 2003 7:08 am
Contact:

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by [gs] quon » Tue Mar 02, 2010 2:04 pm

startup.txt fix is rolling out now. When the automation hits your server, you will be able to see pull down options from your control panel which will modify the startup.txt file.

gary231178
No Longer a Newb
Posts: 23
Joined: Sat Apr 12, 2008 6:34 am

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by gary231178 » Tue Mar 02, 2010 2:16 pm

Aah thankyou very much for your help.

Hockster
Click my affiliate link
Posts: 410
Joined: Mon Aug 11, 2008 1:54 am

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by Hockster » Tue Mar 02, 2010 2:29 pm

I'm a newb when it comes to admining BF servers. Could someone please tell me what kinds of settings the startup.txt files contain? Is this where general server settings are at for like setting the map time etc?

Thanks!

ShawnMGS
No Longer a Newb
Posts: 50
Joined: Tue Mar 02, 2010 11:36 am

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by ShawnMGS » Tue Mar 02, 2010 2:41 pm

Got the new Startup.txt fix with the options. But they do not seem to be applying or saving. Keeps resetting to defaults when I hit apply. Server Restart uses the defaults as well.

Currently always seems to be set to

Cross Hair: On
Friendly Fire: On
Hardcore More: Off
Kill Cam: On
Mini Map: On
Mini Map Spotting: On

We also seem to be missing the options for Team Balance, 3D Spotting, 3rd Person Vehicle View and the ability to set Rank Limit (though I could care less about this last one im sure someone does.)
Image

AddictionToGaming
No Longer a Newb
Posts: 16
Joined: Tue Mar 02, 2010 3:09 pm
Contact:

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by AddictionToGaming » Tue Mar 02, 2010 3:14 pm

ShawnMGS wrote:Got the new Startup.txt fix with the options. But they do not seem to be applying or saving. Keeps resetting to defaults when I hit apply. Server Restart uses the defaults as well.


The same thing is happening on our server since the implementation of the startup.ini fix.
Image
Image

Leadsides
GameServers.com Forum Newb
Posts: 3
Joined: Sat Feb 06, 2010 11:34 am
Location: Southern Oregon, USA
Contact:

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by Leadsides » Tue Mar 02, 2010 3:25 pm

ShawnMGS wrote:Got the new Startup.txt fix with the options. But they do not seem to be applying or saving. Keeps resetting to defaults when I hit apply. Server Restart uses the defaults as well.


Same here...

Also, our server is showing 8 slots even after a restart. We are supposed to have a 24 player server, which is what is displayed in the game admin info section.

ShawnMGS
No Longer a Newb
Posts: 50
Joined: Tue Mar 02, 2010 11:36 am

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by ShawnMGS » Tue Mar 02, 2010 3:53 pm

EDIT:

The settings are saving on the control panel, but they are not reflected on the server when it restarts.
Image

BodyThief
No Longer a Newb
Posts: 20
Joined: Thu Feb 25, 2010 11:50 pm

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by BodyThief » Tue Mar 02, 2010 4:05 pm

I can't even get my server to start, and can't find it in game even after re installing it...might be a fail on my part...but non the less...what a bummer
Image
Image

[gs] quon
GameServers Officer
Posts: 3215
Joined: Sat Dec 27, 2003 7:08 am
Contact:

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by [gs] quon » Tue Mar 02, 2010 4:09 pm

Please try and keep thread related to server administration type questions/comments. If there is startup issue with your server, please be sure to post a support ticket.

KC_Pig
GameServers.com Forum Newb
Posts: 5
Joined: Tue Sep 01, 2009 6:45 am

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by KC_Pig » Tue Mar 02, 2010 4:21 pm

I've installed the HC mode and waited awhile and even restarted it and it's not HC in the server.

It still say's "Install" next to all 5 options under the "MOD" tab. It changed my maps to conquest when I installed conquest, then I installed rush and it changed it back to rush without saving the conquest maps.

If anyone has a fix, please share. This is a different layout than the COD4 server I had last. Thanks.

st0ne
No Longer a Newb
Posts: 138
Joined: Tue Mar 02, 2010 2:02 pm

Re: Bad Company 2 Frequently Asked Questions

Post by st0ne » Tue Mar 02, 2010 5:14 pm

Im still waiting for an answer on the in-game command console.

I've posted in another thread with no answer, and since it's an "admin" issue, i'll try here. A simple yes/no/unsure will at least let me know someone's "looked" at my question ;)

Currently, we're using bc2cc for command console stuff. I'd like to know how to bring up the "in game command console" so i can use rcon within the game. Apparently "tilde" does not work.

Thanks in advance.

Post Reply