How to enable Planetary Landing spawn ships.

Community Support & Discussion on Space Engineers
Post Reply
keepsix
GameServers.com Forum Newb
Posts: 2
Joined: Tue Jan 05, 2016 10:47 pm

How to enable Planetary Landing spawn ships.

Post by keepsix » Wed Jan 06, 2016 12:30 pm

Hello I have been able to spawn planets either as admin or with the scenario StarSystem.

The only issue with the StarSystem Scenario is im not being spawned in the atmosphere with a Landing ship, everyone spawns naked and afraid...How do i enable the spawning of The Planetary lander? (thats the only spawn option i want besides space suit and medbays owned)

*EDITED* This is my working config file that is spawning planets and ships now.
If you are having issues, you need to 1: shut down server then remove game save, copy this config (alter to you're liking) and then relaunch server.. all should be good now! Cheers
P.S I Removed the top lines of the config file because website was reading it as spam.
So please keep in mind the code is missing first 2 lines of code
<SessionSettings>
<GameMode>Survival</GameMode>
<InventorySizeMultiplier>12</InventorySizeMultiplier>
<AssemblerSpeedMultiplier>12</AssemblerSpeedMultiplier>
<AssemblerEfficiencyMultiplier>12</AssemblerEfficiencyMultiplier>
<RefinerySpeedMultiplier>12</RefinerySpeedMultiplier>
<OnlineMode>PUBLIC</OnlineMode>
<MaxPlayers>8</MaxPlayers>
<MaxFloatingObjects>256</MaxFloatingObjects>
<EnvironmentHostility>SAFE</EnvironmentHostility>
<AutoHealing>true</AutoHealing>
<EnableCopyPaste>false</EnableCopyPaste>
<WeaponsEnabled>true</WeaponsEnabled>
<ShowPlayerNamesOnHud>true</ShowPlayerNamesOnHud>
<ThrusterDamage>true</ThrusterDamage>
<CargoShipsEnabled>true</CargoShipsEnabled>
<EnableSpectator>false</EnableSpectator>
<RemoveTrash>false</RemoveTrash>
<WorldSizeKm>0</WorldSizeKm>
<RespawnShipDelete>true</RespawnShipDelete>
<ResetOwnership>false</ResetOwnership>
<WelderSpeedMultiplier>5</WelderSpeedMultiplier>
<GrinderSpeedMultiplier>5</GrinderSpeedMultiplier>
<RealisticSound>false</RealisticSound>
<ClientCanSave>false</ClientCanSave>
<HackSpeedMultiplier>0.33</HackSpeedMultiplier>
<PermanentDeath>false</PermanentDeath>
<AutoSaveInMinutes>5</AutoSaveInMinutes>
<AutoSave>true</AutoSave>
<SpawnShipTimeMultiplier>0.2</SpawnShipTimeMultiplier>
<DestructibleBlocks>true</DestructibleBlocks>
<EnableIngameScripts>true</EnableIngameScripts>
<ViewDistance>20000</ViewDistance>
<EnableToolShake>true</EnableToolShake>
<VoxelGeneratorVersion>1</VoxelGeneratorVersion>
<EnableOxygen>true</EnableOxygen>
</SessionSettings>
<Scenario>
<TypeId>MyObjectBuilder_ScenarioDefinition</TypeId>
<SubtypeId>StarSystem</SubtypeId>
</Scenario>
<LoadWorld>My Server</LoadWorld>
<IP>xxxxxxxxxx</IP>
<SteamPort>27016</SteamPort>
<ServerPort>27015</ServerPort>
<AsteroidAmount>0</AsteroidAmount>
<Administrators>
<unsignedLong>xxxxxxxxxxxx</unsignedLong>
<unsignedLong>xxxxxxxxxxxx</unsignedLong>
</Administrators>
<Banned />
<Mods />
<GroupID></GroupID>
<ServerName>My Server</ServerName>
<WorldName>MY Server</WorldName>
<PauseGameWhenEmpty>true</PauseGameWhenEmpty>
<IgnoreLastSession>false</IgnoreLastSession>
</MyConfigDedicated>
Last edited by keepsix on Wed Jan 06, 2016 1:25 pm, edited 1 time in total.

keepsix
GameServers.com Forum Newb
Posts: 2
Joined: Tue Jan 05, 2016 10:47 pm

Re: How to enable ships in config

Post by keepsix » Wed Jan 06, 2016 1:18 pm

Ok I seemed to have fixed it, I think because i was in creative mode when i started the game (to build a starting zone) that bugged it out.. it was unable to switch back to survival mode so i decided to start from scratch, delete game and spawn a new SpaceSystem Scenario but in survival mode... when i did this The game now spawns ppl in their choice of ship - Planetary Lander - Respawn Ship - Respawn Ship 2 - Small Drill Ship - Escape Pod - Respawn Ship 3.

and this is now perfect. a small ship with resources for ppl to start with, and worlds.. I wish people would of responded but hey, i hope this post helps someone out.

Here is my updated Config file which adds day cycles and more. (again missing the first 2 lines due to website thinking its spam.

<SessionSettings>
<GameMode>Survival</GameMode>
<InventorySizeMultiplier>12</InventorySizeMultiplier>
<AssemblerSpeedMultiplier>12</AssemblerSpeedMultiplier>
<AssemblerEfficiencyMultiplier>12</AssemblerEfficiencyMultiplier>
<RefinerySpeedMultiplier>12</RefinerySpeedMultiplier>
<OnlineMode>PUBLIC</OnlineMode>
<MaxPlayers>8</MaxPlayers>
<MaxFloatingObjects>256</MaxFloatingObjects>
<EnvironmentHostility>SAFE</EnvironmentHostility>
<AutoHealing>true</AutoHealing>
<EnableCopyPaste>false</EnableCopyPaste>
<WeaponsEnabled>true</WeaponsEnabled>
<ShowPlayerNamesOnHud>true</ShowPlayerNamesOnHud>
<ThrusterDamage>true</ThrusterDamage>
<CargoShipsEnabled>true</CargoShipsEnabled>
<EnableSpectator>false</EnableSpectator>
<RemoveTrash>false</RemoveTrash>
<WorldSizeKm>0</WorldSizeKm>
<RespawnShipDelete>true</RespawnShipDelete>
<ResetOwnership>false</ResetOwnership>
<WelderSpeedMultiplier>5</WelderSpeedMultiplier>
<GrinderSpeedMultiplier>5</GrinderSpeedMultiplier>
<RealisticSound>false</RealisticSound>
<ClientCanSave>false</ClientCanSave>
<HackSpeedMultiplier>0.33</HackSpeedMultiplier>
<PermanentDeath>false</PermanentDeath>
<AutoSaveInMinutes>5</AutoSaveInMinutes>
<AutoSave>true</AutoSave>
<SpawnShipTimeMultiplier>0.2</SpawnShipTimeMultiplier>
<DestructibleBlocks>true</DestructibleBlocks>
<EnableIngameScripts>true</EnableIngameScripts>
<ViewDistance>20000</ViewDistance>
<EnableToolShake>true</EnableToolShake>
<VoxelGeneratorVersion>1</VoxelGeneratorVersion>
<EnableOxygen>true</EnableOxygen>
</SessionSettings>
<Scenario>
<TypeId>MyObjectBuilder_ScenarioDefinition</TypeId>
<SubtypeId>StarSystem</SubtypeId>
</Scenario>
<LoadWorld>My Server</LoadWorld>
<IP>xxxxxxxxxxxxx</IP>
<SteamPort>27016</SteamPort>
<ServerPort>27015</ServerPort>
<AsteroidAmount>0</AsteroidAmount>
<Administrators>
<unsignedLong>xxxxxxxxxxx</unsignedLong>
<unsignedLong>xxxxxxxxxxx</unsignedLong>
</Administrators>
<Banned />
<Mods />
<GroupID>0</GroupID>
<ServerName>my server</ServerName>
<WorldName>my server</WorldName>
<PauseGameWhenEmpty>true</PauseGameWhenEmpty>
<IgnoreLastSession>false</IgnoreLastSession>
</MyConfigDedicated>

User avatar
Moon920
No Longer a Newb
Posts: 13
Joined: Tue Jan 05, 2016 5:27 pm

Re: How to enable Planetary Landing spawn ships.

Post by Moon920 » Fri Jan 08, 2016 11:30 am

Thanks for the follow-up post keepsix :D

Post Reply