Setting Password not working

Discussions regarding Starbound server hosting
Post Reply
deathspyder
GameServers.com Forum Newb
Posts: 3
Joined: Sun Jul 24, 2016 3:04 pm

Setting Password not working

Post by deathspyder » Sun Jul 24, 2016 3:10 pm

So, I went and setup a password, I can still log into the server even if the password is blank, or even if entered. Does anyone know a way to resolve this?
I even tried to edit the config and add in
"serverPasswords": ["password"]
And it still has issues.

pamput
GameServers.com Forum Newb
Posts: 3
Joined: Sun Jul 24, 2016 8:30 am

Re: Setting Password not working

Post by pamput » Sun Jul 24, 2016 5:55 pm

We are all having the same problem. Basically you are connecting to the wrong server instance. This is what I have replied to two other guys:

I had the same issue and had to solve it myself :)

Apparently they have more than one starbound server instance on the same physical machine. This means that, everyone that has an instance on there shares the same IP (but different port number)

Your server port is clashing with someone's other instance (or someone's other is clashing with yours). You have to check your assigned port in the admin panel and check if you have the same in your config file set in the 'gameServerPort' field.

Apparently they (Gameservers) are not setting your assigned port when installing the starbound server. They are leaving it as 21025 (the default value). This means that probably more than one instance (owned by different players on the same physical server) is listening to the same port. This makes you connect randomly to one of the instances listening the same port.

Cheers :)

Post Reply